Je bent hier: HomeCoaching

Coaching

Loopbaancoaching

Een loopbaan ontwikkelt zich vaak geleidelijk, met verschillende fasen en veranderingen. Sommige mensen hebben een duidelijk pad waarop ze zich richten, terwijl anderen een meer experimentele aanpak volgen. Een loopbaan kan zich ontwikkelen binnen één organisatie of sector, of zich uitstrekken over verschillende organisaties of sectoren.

Persoonlijke en professionele omstandigheden kunnen een loopbaan veranderen en maken het een dynamisch proces. Loopbaancoaching kan zich richten op het verkrijgen van vaardigheden en ervaringen die nodig zijn voor huidige of toekomstige banen, het verkrijgen van een hoger salaris of een betere werkomgeving, of het vinden van meer betekenis en zingeving in werk.

Bij nood aan verandering, persoonlijke analyse, in kaart brengen van jouw sterktes en zwaktes, arbeidsmarktverkenning: twijfel niet en volg loopbaanbegeleiding.

Via loopbaancheques VDAB heeft elke arbeider, bediende of zelfstandige recht op persoonlijke begeleiding voor slechts € 80 voor 2 loopbaancheques met hiervoor 7 uren. (info VDAB site)

 

Stress- en burn-outcoaching

Een burn-out is een energieprobleem waarbij je in een toestand komt van uitputting, emotionele en fysieke uitputting, gepaard met een gevoel van hopeloosheid en afname van persoonlijke effectiviteit. Het wordt vaak geassocieerd met overmatige stress in werk en/of privésituaties. Burn-out wordt veroorzaakt door een langdurige periode waarbij er teveel energienemers zijn en te weinig energiegevers. Hierdoor wordt de innerlijke batterij uitgeput.

  • De symptomen van een burn-out kunnen variëren, maar kunnen onder meer omvatten:
  • Uitputting, vermoeidheid en gebrek aan energie
  • Emotionele uitputting, waaronder gevoelens van hopeloosheid en neerslachtigheid
  • Afname van persoonlijke effectiviteit en gebrek aan concentratie
  • Verlies van interesse of plezier in werk of andere activiteiten
  • Verminderde werkprestaties en productiviteit
  • Verhoogde fysieke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, hartproblemen en slaapproblemen
  • Verhoogde emotionele reactiviteit en gevoeligheid
  • Slechte gezondheid en verminderde immuunfunctie

Een burn-out is een serieus probleem en lost zichzelf niet op. Het kan leiden tot langdurige afwezigheid van werk en een vermindering van de kwaliteit van leven. Door middel van praktische technieken en inzichten, zal ik je helpen om in kaart te brengen welke energienemers en energiegevers je hebt om de oorzaken van je stress te identificeren en effectieve coping-strategieën te ontwikkelen. Van het leren van ontspanningstechnieken tot het aanpassen van je levensstijl en het herstellen van uw werk-privébalans, ik werk met je samen om je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.

 

Verlies- en rouwcoaching

Rouw is een natuurlijke reactie op verlies. Verlies in de breedste zin van het woord. Iedereen ervaart verlies op een eigen, unieke manier. Jammer genoeg merken we vaak dat rouwen en omgaan met verlies weinig of zelfs geen plaats krijgt in de samenleving. Maar rouw onderdrukken of wegcijferen lukt niet. Vroeg of laat moet het een plaats krijgen.

Tijdens verlies- en rouwcoaching is er ruimte en tijd om rouw echt toe te laten. Het te uiten, voelen, een plaats geven en op den duur leren loslaten. Om dit te kunnen doen, vind ik het heel belangrijk dat je een vertrouwd en veilig gevoel hebt.

Uiteraard kan elke vorm van verlies aan bod komen. Wanneer je voelt dat een verlies jou op een of andere manier blokkeert of je in de greep houdt, je onbegrepen voelt en alleen… dan kan ik jou helpen.

 

Praktijk Movimento

Berchemweg 190
9700 Oudenaarde (Melden)
Telefoonnr: 055 61 56 73 
sophie.loopbaancoach@praktijkmovimento.be

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord