Je bent hier: HomePodoloogOver Emilie

Over Emilie

Emilie Devreese  - Podoloog

Ik ben Emilie Devreese en in 2019 studeerde ik af als bachelor in de Podologie. Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als podoloog/ podotherapeut bij Podotherapie Hermanns. In oktober 2019 startte ik ook mijn eigen praktijk op in Zarren en vanaf juni 2020 ben ik ook actief als podoloog bij groepspraktijk Movimento.

Wat is een podoloog?

Een podoloog is een paramedicus die klachten ter hoogte van de voet, enkel, knie, heup en lage rug onderzoekt en behandelt. Aan de hand van een grondig intakegesprek en uitgebreid biomechanisch onderzoek met een ganganalyse wordt er nagegaan wat de invloed is van het bewegen op het ontstaan van bepaalde klachten. Hierbij wordt niet enkel gekeken naar de stand van de voeten, maar wordt het hele lichaam meegerekend. Aan het eind van de consultatie wordt een individueel behandelplan opgesteld waarbij de oorzaak van het probleem aangepakt wordt. Op die manier wordt voorkomen dat het probleem terugkeert.

Ook wie last heeft van nagelaandoeningen of drukplekken ter hoogte van de voet kan bij de podoloog terecht. Een podoloog mag echter niet verward worden met een pedicure. Een pedicure mag namelijk geen diabetespatiënten, reumapatiënten en oncologische patiënten behandelen. Daarnaast zijn er enkele handelingen die voorbehouden zijn voor de podoloog, waaronder het verwijderen van ingegroeide nagels en het maken van silicone-ortheses en nagelbeugels.

Praktijk Movimento

Berchemweg 190
9700 Oudenaarde (Melden)
Emilie: 0478 03 70 52
podoloog@praktijkmovimento.be

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord