Je bent hier: HomePsychologenteamOver Liese

Over Liese

Liese Opsomer - Kinderpsycholoog

Welkom bij Movimento! Mijn naam is Liese en sinds november kan je me hier in de praktijk vinden. Graag stel ik mij even voor.

In juni 2021 studeerde ik af als klinische psychologe aan de Universiteit van Gent. Tijdens mijn stage in het Zeepreventorium deed ik heel wat ervaring op rond het behandelen van eetstoornissen, herstellen van een psychosociaal onevenwicht, inzetten op assertiviteit, omgaan met stress en emotiegerelateerde zorgen, het groeien van zelfvertrouwen en werken rond zelfbeeld.

Daarnaast blijf ik mezelf bijscholen. Zo ben ik reeds aangesloten bij de psychologenkring van Oudenaarde waar ik verschillende seminaries bijwoon. En rond ik dit jaar ook mijn educatieve master af die me verder laat verdiepen in de psycho-educatie en het lesgeven.

Als gewezen leidster in de scouts werk ik heel graag met kinderen en jongeren. In de therapeutische sessies wil ik hen, alsook de ouders, zorgvuldig begeleiden tijdens hun traject. Graag wil ik een bezoek aan de psycholoog laagdrempeliger maken. Het vraagt vaak al heel wat moed om de eerste stap te zetten en aan te kloppen voor een gesprek. Ik vind het dan ook enorm belangrijk een veilig gevoel te creëren waarbij de kinderen, jongeren en ouders hun verhaal kunnen vertellen.

Kinderen en jongeren worden tijdens hun jonge leven met heel wat moeilijke en onbekende momenten geconfronteerd en soms hebben ze daar wat hulp bij nodig. Tijdens de therapeutische sessies wil ik luisteren naar hoe het kind zich voelt en samen zoeken naar methodes die de zorgen dragelijker zouden kunnen maken. Door volledig in de leefwereld van het kind of de jongere te duiken, wil ik hen helpen hun emoties beter te begrijpen en zichzelf beter te leren kennen. Aangezien ouders van onschatbare waarde zijn binnen het leven van het kind, tracht ik hen zoveel mogelijk bij het proces te betrekken.

Ik ben beschikbaar op donderdag- en vrijdagavond, telkens tussen 16 uur en 19 uur. Aarzel zeker niet om contact met me op te nemen en dan plannen we zo snel mogelijk een kennismaking in.

Voor een intakegesprek, individuele sessie of een oudergesprek (50 minuten) betaal je 50 euro.

Je kan steeds een afspraak maken via de online agenda. Daarnaast kan je me ook bereiken via het mailadres liese.kinderpsycholoog@praktijkmovimento.be of op het nummer 0487277213

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord