Je bent hier: HomePsycholoog

Psycholoog

Lieselot Matton - (Kinder)psycholoog en klinisch psycholoog

KINDEREN~ TIENERS~ VOLWASSENEN

Hey! Mijn naam is Lieselot

Mama van drie kinderen, psychologe, seksuologe en soft skills trainer. Wanneer ik niet in de weer ben met mijn gezin en onderneming, kan je me vinden op een yogamat, genietend op een strand of met mijn neus in een boek. Mijn passie vond ik in het inspireren en begeleiden van kinderen en hun opvoeders, maar ook volwassenen kunnen met hun vragen bij mij terecht.

Wees welkom in Movimento.

 

In juni 2005 studeerde ik af als klinisch psychologe aan de Universiteit te Gent. Nadien volgde ik de opleiding Familiale en Seksuologische Wetenschappen aan de KU Leuven. Ik werk meer dan 12 jaar met kinderen, jongeren en gezinnen.

In 2020 startte ik ook met de onderneming a_lot_ofmom die zich richt op het preventief aanreiken van vaardigheden aan kinderen en hun opvoeders. Met a_lot_ofmom ontwierpen we enkele leuke emotietools ter bevordering van de emotionele competentie van kinderen!

 

 

Het gedrag van kinderen.... 

Kinderen communiceren met ons via hun gedrag. Gedrag dat ineens op de voorgrond treedt of gedragingen die zich herhalen, herbergen vaak een boodschap. Kinderen tonen ons op diverse manieren dat er vanbinnen iets niet goed voelt.

Samen met het kind en belangrijke anderen uit de omgeving gaan we op zoek naar de opgekropte emoties en onderliggende behoeften die schuilgaan achter het gedrag. We zoeken samen uit hoe je je kind het beste kan ondersteunen en wat daarvoor nodig is.

Je kan bij mij terecht met onderstaande hulpvragen:

  • Emotionele moeilijkheden (angsten, sombere stemming, scheidingsverwerking, rouw, eenzaamheid, onzekerheid,…).
  • Gedragssignalen (eetproblemen, slaapproblemen, opstandig gedrag, prikkelbaarheid,…).
  • Ontwikkelingsmoeilijkheden (begeleiding ASS, ADHD, moeilijk lopende sociale relaties, hoogsensitiviteit,…).
  • Aanleren van preventieve vaardigheden (sociale vaardigheidstraining, emotieregulatie-training, inzicht in zichzelf, relaxatie,…).
  • Algemene opvoedingsondersteuning (afgestemd opvoeden, educatie ontwikkelingsmoeilijkheden,…).
  • Begeleiding bij emoties en gedragingen kinderen en jongeren
  • Zelfzorg, veerkracht en emotionele groei voor ouders

 

 

Begeleiding en advies voor volwassenen 

  • Je voelt dat je vastloopt en voelt je niet goed in je vel
  • Je hebt het gevoel dat jouw stress de bovenhand neemt, en je kan geen rust meer vinden
  • Je merkt sommige van volgende signalen op: je voelt je minder goed, je huilt vaker, je hebt minder energie, je twijfelt meer dan vroeger aan jezelf, ...

Tarieven 

De kostprijs voor een intakegesprek, individuele coaching of begeleiding bedraagt 65 euro. Een gesprek of sessie duurt 50 minuten.

Via de mutualiteit is er een deel terugbetaling mogelijk. Afspraken die niet kunnen doorgaan moeten 24u op voorhand geannuleerd worden.

Praktijkruimte voor een kinderpsycholoog in Oudenaarde

Bij Groepspraktijk Movimento kan je terecht als volwassenen, maar ook voor de begeleiding van tieners en kinderen, kan je bij ons tercht.

Aarzel niet mij te contacteren met uw vraag: kinderpsycholoog@praktijkmovimento.be of boek een eerste afspraak in, via mijn agenda.

Praktijk Movimento

Berchemweg 190
9700 Oudenaarde (Melden)
055 61 56 73
kinderpsycholoog@praktijkmovimento.be

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord