Je bent hier: HomeReceptenVegetarisch › Penne met kalkoen en broccoli

Penne met kalkoen en broccoli

Penne met kalkoen en broccoli

* voor 4 personen - 400kcal per portie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 260 gram ongekookte farfalle;
  • 400 gram kalkoenfilet;
  • 2 broccoli’ s (600gram);
  • 750 gram tomaten;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 zoete puntpaprika;
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 koffielepel gedroogde oregano;
  • 1 bol mozzarella light (125 gram);
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C;
  • Kook de pasta beetgaar;
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer; 
  • Snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de knoflook; Snijd de zoete puntpaprika in kleine stukjes;
  • Stoof de tomaten samen met de knoflook en de zoete puntpaprika aan in 1 eetlepel olijfolie,
  • Blus met de bouillon en kruid met peper, zout en oregano. Laat 5 minuten zacht sudderen.
  • Gril de kalkoenfilet en snijd hem in fijne reepjes;
  • Meng de tomatensaus, de broccoli en kalkoen;
  • Doe alles in een ovenschaal en verdeel de in stukjes gesneden mozzarella hierover; 
  • Bak 20 minuten in de oven.


Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord