Penne met kalkoen en broccoli
* voor 4 personen - 400kcal per portie
Ingrediënten voor 4 personen:
- 260 gram ongekookte farfalle;
- 400 gram kalkoenfilet;
- 2 broccoli’ s (600gram);
- 750 gram tomaten;
- 2 teentjes knoflook;
- 1 zoete puntpaprika;
- 100 ml groentebouillon
- 1 koffielepel gedroogde oregano;
- 1 bol mozzarella light (125 gram);
- 1 eetlepel olijfolie;
- Peper
-
Zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C;
- Kook de pasta beetgaar;
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer;
- Snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de knoflook; Snijd de zoete puntpaprika in kleine stukjes;
- Stoof de tomaten samen met de knoflook en de zoete puntpaprika aan in 1 eetlepel olijfolie,
- Blus met de bouillon en kruid met peper, zout en oregano. Laat 5 minuten zacht sudderen.
- Gril de kalkoenfilet en snijd hem in fijne reepjes;
- Meng de tomatensaus, de broccoli en kalkoen;
- Doe alles in een ovenschaal en verdeel de in stukjes gesneden mozzarella hierover;
- Bak 20 minuten in de oven.
Volgend bericht: Aperitiefhapje