Je bent hier: HomeReceptendessert › Yoghurt minuutwafeltjes

Yoghurt minuutwafeltjes

Yoghurt minuutwafeltjes

Yoghurt wafeltjes

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzende bloem, 
  • 250 ml melk, 
  • 3 eieren,
  • 100 gram suiker, bij voorkeur: 50 gram suiker + stevia ter vervaning van de resterende 50 gram suiker, 
  • 75 gram magere natuuryoghurt, (ter vervaning van boter), 
  • 1 pakje vanillesuiker, 
  • 1 eetlepels maisolie (voor in het deeeg) 
  •  maisolie (om het wafelijzer in te smeren bij de start) 

Bereidingswijze

  • Roer de bloem, melk en eierdooiers ondereen.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Zet de yoghurt, de suiker, de stevia, de vanillesuiker, maisolie en tenslotte het stijfgeklopte eiwit onder het mengsel, 
  • Laat het wafelijzer heet worden. Wrijf het ijzer (indien nodig) in met een minimale hoeveelheid maïsolie. 
  • Bak er het deeg in tot wafels. 

Recept uit het KVLV kookboek, waarbij de vetstof vervangen werd door yoghurt, en de suiker werd gehalveerd en aangevuld met stevia. Op het volledige deeg werden er zo 640 kcal uitgespaard! 


Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord